Tengo gripa - Reisverslag uit Valencia, Spanje van Dim - WaarBenJij.nu Tengo gripa - Reisverslag uit Valencia, Spanje van Dim - WaarBenJij.nu

Tengo gripa

Door: Dim

Blijf op de hoogte en volg Dim

30 September 2010 | Spanje, Valencia

aangezien het hier echt koud is. (24 graden)
volgens de spanjaarden dan zijn al die mutsen verkouden en grieperig. Inmiddels ben ik dat ook. gracias professaras. En ik heb niet eens gezoend!
Over professoras gesproken, er is inmiddels een nieuwe, en ik denk dat ik verliefd ben.....Wel erg klassiek natuurlijk.. mdussz.
Tja wat gebeurt er nou helemaal in zo een stad.
Niet zo heel veel behalve dat we een nieuwe leerling uit Rusland in de klas zit. Ze woonnt op het randje van Siberie (echt waar). en zo ziet ze er ook uit.
Ze moest zo nodig vanaf de eerste dag naast mij komen zitten, en stinkt vreselijk uit haar mond. Net een ouwe beer.
Behalve dat beschikt ze ook over een indrukwekkende baart en snor.
Afgelopen maandag was het dus de eerst dag dat ze er was en hadden we c onversatieles. Beter gezegd zinnetje stotteren.
Tamelijk frustrerend want ik ga toch echt minder snel dan de rest.

We hadden een tiental zinnetjes voor ons en moesten die aan elkaar vragen etc.
Ik dacht mijn best te doen envroeg de Russische kogelstootser blijkbaar iets hilarisch. want een beschamend gelach van de rest was het gevolg.
ik dacht dat het wassen of opstaan was, hoy. (vandaag, de rest ben ik vergeten) wat ik aan haar vroeg.

Het bleek spaans voor scheren te zijn...., ze nam het goed op, maakte een paar scheerbewegingen en moest er ze3lf hartelijk om lachen.

Heeft dat mens geen espejo waar ze zo nu en dan in kijkt??

Hoe dan ook, het gaat belachelijk snel en de onregelmatige werkwoorden worden we geacht te kennen. What the fuck...,

Afgelopen woensdat een huelga general, dus zo ongeveer alles was dicht inclusief mijn favoriete cafes.

Uiteindelijk in een propvol studentenrestaurant beland. alle gerechten 1 euro, en het bier ook!!

En nog mooie grote salades, die voor 1.50 over de toonbank gingen. Ik heb 2 pogingen gedaan er zo 1 te bemaqchtigen, maar kreeg 2 x het kleinst broodje ter wereld met een laffe plak kaas en een verlept blaadje sla. Ben dus nog niet helemaal in staat om de menu kaart te lezen...,

zo eerst ff naar het terrs en vroeg nmaar bed om een beetje uit te zieken. morgen een mooie dag want de kids komen!!
Fijn!

Besos (kwam er pas gisteren achter wat dat betekent, lekker snel)

Sem, succes bij de doc morgen, hoop dat het gips er af mag!!
juul, neem ff je huiswerk mee, kunnen we samen ons huiswerk doen!

Adios, hasta luego

• 30 September 2010 - 17:26

Angela:

Op wleke ben je nu verliefd? op de snor of de baard?

x uit Marrakech

• 30 September 2010 - 17:27

Dre:

Yo Dim,

Blij dat je die kogelstoot'ster' gelijk een goed advies hebt gegeven opbouwende tekst daar houden ze van haha!! Scheren die snor zal je wel gezegd hebben denk ik :-)

Take care Dre

• 30 September 2010 - 17:41

Guani:

Jemig Dim,
    Als de betekenis van besar nu pas tot je woordenlijst behoren...hoe staat met de rest ;o) jajaja...
    Pues di cuando nesecitas ayuda!

• 30 September 2010 - 18:26

Sabine:

nou, het is wel heel erg duidelijk, je bent daar helemaal niet om Spaans te leren.... ;-)

XX

• 30 September 2010 - 19:58

Juul:

C u 2morrow ouwe

• 30 September 2010 - 20:11

Jody:

Tandenstokers in de tas.....
    Geniet van ze!!

• 30 September 2010 - 20:36

Hans:

Tja....
    Don Guan op z'n brommer.
    Zelfs als je bij de nonnen taalles gaat volgen word je nog verliefd vermoed ik...
    Hou vol...